vonapa

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2009

Så smarta är djuren vi äter

Av J Von Apa - 3 augusti 2009 20:48


I dagens Aftonbladet kan man läsa om en undersökning som visar på djurens intelligens. Djur är betydligt klokare och mer lik oss människor än vi någonsin har trott.

Grisar

Grisar tycker om att spela tv-spel. I ett test fick några grisar spela ett enkelt spel med joystick där de belönades med godis när de var duktiga. Djuren både fattade och gillade spelet.

Dessutom kan de planera och gömma mat för andra, lära sig att reglera rumstemperatur och belysning, minnas egenskaper hos trettio andra grisar och veta sin egen plats i hierarkin.


Kor

Vid ett experiment när man fäste elektroder på kornas huvud kunde man registrera att de kände eufori när de ställdes inför intellektuella utmaningar.

De har starka vänskapsband med två till fyra kompisar som de väljer att hänga mest med. Dessutom kan de ha fiender i åratal.

De känner stark lycka, smärta, rädsla och oro för framtiden. Och är väldigt erotiska.


Får

Får kan känna glädje, rädsla, lycka och saknad.

De har livslånga vänskapsband med andra får och kan springa och hälsa på människor de träffat och tyckt om för flera år sedan. Med hjälp av syn, hörsel och doft kan de läsa av andra individers känslor. De gillar glada människor och backar undan när det kommer någon som är sur.


Fårhjärnan och människohjärnan fungerar på samma sätt när det gäller hur de gör för att medvetet känna igen sin omgivning. Och de har ett fenomenalt minne. Två år efter att man visat bilder på andra okända får kunde testfåren minnas fler än 50 ansikten. Kor, hästar och getter är troligtvis lika bra som fåren på det.

 
 
§uperjuristen

§uperjuristen

4 augusti 2009 00:31

självklart får du ta den! Ingenting att ens fråga om. Viktiga frågor detta...

http://www.superjuristen.blogg.se

 
Hertiginnan

Hertiginnan

4 augusti 2009 10:59

jag har länkat till dig i senaste inlägget

såg att du hade grillat

http://veckomagasinet.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av J Von Apa - 15 februari 2011 18:03

TASK

Av J Von Apa - 4 november 2010 20:21

Ny mob. Messa ditt nr med namn. Gamla nr finns på andra telefonen. Orka föra över... Annars kan du lägga in ditt nr på FB så har jag det på mobben också! ...

Av J Von Apa - 20 oktober 2010 20:58

Kan folk sluta skriva om min blogg på facebook så att alla ser. Jag har faktiskt kollegor och familjemedlemmar som jag inte vill ska läsa den. Jag skyltar direkt inte med era bloggar! grr! Vill du ha den så fråga i ett diskret mail... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:24

Ni vet väl att Jag bloggar på annan adress numer. Om du har missat det så är det bara att fråga vilken... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:23


Idag börjar man fira upp de chilenska gruvarbetarna som sitter fast i en gruva 622 meter under marken. Enligt den chilenska tidningen El Mercurio bör man för varje räddad gruvarbetare räkna på knappt en timme; Först 20 minuter att hissa ner buren, ...

Ovido - Quiz & Flashcards