vonapa

Direktlänk till inlägg 17 september 2009

Herman

Av J Von Apa - 17 september 2009 22:05

Ett tag var spikmattan inne, för att inte tala om dom där förfärliga Foppa-tofflorna. Nu är det surdegen Herman som är den nya trenden! Slutresultatet blir sagolikt gott!


Dag 1. Du får Herman av en vän eller så startar du en egen Herman enligt receptet på Dag 4.

Dag 2-3 Rör om några gånger per dag.

Dag 4. Tillsätt:
2,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker

Dag 5-8 Rör om några gånger per dag.

Dag 9 Tillsätt samma ingredienser som dag 4. Dela sedan i 4 delar, ska bli ca 3 dl i varje del. Baka en del och ge bort de andra tre delarna.

Till den del som ska bakas:
Dag 10 Rör i
1,5 dl olja
3 st ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel

Tillsätt gärna 200 g hackade nötter eller russin, eller en blandning av varje.

Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda sedan i 175 grader i drygt en timme. 


Är du sötsugen nu, nu, nu så är Herman naturligtvis ingenting att rekommendera... Jag hade Herman i 3 dagar. Sen slängde jag den i soporna...

 
 
Ingen bild

daniela

18 september 2009 12:03

den där skiten var inne när jag bodde i norrköping 2005. det var tider det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av J Von Apa - 15 februari 2011 18:03

TASK

Av J Von Apa - 4 november 2010 20:21

Ny mob. Messa ditt nr med namn. Gamla nr finns på andra telefonen. Orka föra över... Annars kan du lägga in ditt nr på FB så har jag det på mobben också! ...

Av J Von Apa - 20 oktober 2010 20:58

Kan folk sluta skriva om min blogg på facebook så att alla ser. Jag har faktiskt kollegor och familjemedlemmar som jag inte vill ska läsa den. Jag skyltar direkt inte med era bloggar! grr! Vill du ha den så fråga i ett diskret mail... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:24

Ni vet väl att Jag bloggar på annan adress numer. Om du har missat det så är det bara att fråga vilken... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:23


Idag börjar man fira upp de chilenska gruvarbetarna som sitter fast i en gruva 622 meter under marken. Enligt den chilenska tidningen El Mercurio bör man för varje räddad gruvarbetare räkna på knappt en timme; Först 20 minuter att hissa ner buren, ...

Ovido - Quiz & Flashcards