Direktlänk till inlägg 17 september 2009
Ett tag var spikmattan inne, för att inte tala om dom där förfärliga Foppa-tofflorna. Nu är det surdegen Herman som är den nya trenden! Slutresultatet blir sagolikt gott!
Dag 1. Du får Herman av en vän eller så startar du en egen Herman enligt receptet på Dag 4.
Dag 2-3 Rör om några gånger per dag.
Dag 4. Tillsätt:
2,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
Dag 5-8 Rör om några gånger per dag.
Dag 9 Tillsätt samma ingredienser som dag 4. Dela sedan i 4 delar, ska bli ca 3 dl i varje del. Baka en del och ge bort de andra tre delarna.
Till den del som ska bakas:
Dag 10 Rör i
1,5 dl olja
3 st ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
Tillsätt gärna 200 g hackade nötter eller russin, eller en blandning av varje.
Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda sedan i 175 grader i drygt en timme.
Är du sötsugen nu, nu, nu så är Herman naturligtvis ingenting att rekommendera... Jag hade Herman i 3 dagar. Sen slängde jag den i soporna...
Ny mob. Messa ditt nr med namn. Gamla nr finns på andra telefonen. Orka föra över... Annars kan du lägga in ditt nr på FB så har jag det på mobben också! ...
Kan folk sluta skriva om min blogg på facebook så att alla ser. Jag har faktiskt kollegor och familjemedlemmar som jag inte vill ska läsa den. Jag skyltar direkt inte med era bloggar! grr! Vill du ha den så fråga i ett diskret mail... ...
Ni vet väl att Jag bloggar på annan adress numer. Om du har missat det så är det bara att fråga vilken... ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|