vonapa

Alla inlägg den 23 september 2009

Av J Von Apa - 23 september 2009 19:58

Ordet neger härstammar från de latinska språket och betyder svart. Detta öknamn fick de afrikaner som förslavades utav européerna som behövde gratis arbetskraft. Fram till avskaffandet av slaveriet under 1800-talets mitt  kunde dessa människor köpas och säljas över hela vår jord. Trots avskaffandet fortsatte slavliknande förhållanden som barnarbete och trafficking. Över 11 miljoner människor från Afrika fördes till nord & Sydamerika


Ordet "neger" har alltså en negativ klang vilket de flesta tycker bland annat pga slaveriet. Att kalla någon svart är ju detsamma som att kalla någon för neger fast det är på svenska. 


"Vi tycker inte att man kan ha "ett kvarter som människor känner sig kränkta av" säger Håkan Holm (S)  ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Karlstad".


Men det finns människor som tycker att namnet är helt ok!  exempelvis KD:s gruppledare i Karlstad, Peter Kullgren.


 "Namnet borde ha fått vara kvar, säger han till TT".

- Det är ett gammalt namn, och om vi fortsätter med att ta bort namn som vissa känner sig kränkta av så kommer vi i framtiden att ha en ofantligt fattig kulturhistoria.


Jag undrar om det skulle vara ok att kalla ett kvarter för  bögen, svennen, horan eller nazisten? Det finns ju mycket kulturhistoria inom detta också...

Av J Von Apa - 23 september 2009 17:04

-Jag och "I" har gjort slut

-Oj då. Vem av er var det som gjorde slut då?

-Det var ett gemensamt beslut.


(Så säger alla som blir dumpade...)

Av J Von Apa - 23 september 2009 12:58

Alla vet vem han är. Över tvåhundratusen personer har skrivit på listor för att få honom frisläppt från det eritrianska fängelset. Att de ska vara så jäkla tjockskalliga och envisa! Släpp karln fri!

Av J Von Apa - 23 september 2009 12:44

En programledare för naturprogrammet "Autumnwatch" på engelska BBC tycker att jättepandorna som är utrotningshotade borde dö ut. "Allt de kan är att vara söta" Dessutom tycker han att dessa djur  är veklingar och får skylla sig själva. Det är inte så att skövlingen av skogen i deras naturliga miljö har bidragit till att de nästan har utrotats? Det är väll där problemet ligger?! Skit i att skövla skogen i deras miljö och låt djurarten leva vidare!

 

  



Av J Von Apa - 23 september 2009 05:53

Jag ångrar mig! Det är fan rätt deprimerande att kliva upp 05.40 och se att det är kolsvart ute. Det var faktiskt lite lättare att kliva upp när solen sken och fåglarna kvittrade där ute! Vi får hoppas på ett fint höstväder idag då vi har utedag med kidsen.

Be safe out there!

Ovido - Quiz & Flashcards