vonapa

Direktlänk till inlägg 2 oktober 2009

Inlåst

Av J Von Apa - 2 oktober 2009 13:35

Jag knäppte på teven igår och såg programmet "Inlåst". Programmet handlar om ett gäng kriminella ungdomar som ska testa livet i finkan. Forskning visar att denna metod inte hjälper, snarare tvärtom! De intagna blir istället mer kriminella efteråt! hur kan det komma sig?


"Att skrämma till laglydnad är ju en till synes klok tanke. Hur kommer det sig då att den inte fungerar? Forskarna räknar upp ett antal rimliga förklaringar:

• Kriminella ungdomar känner ett utanförskap i samhället och ser fängelset som en gemenskap där de passar in.

• Ungdomar kan ha en romantisk bild av livstidsfången. Genom fängelsebesök kan den bilden förstärkas och bli en självuppfyllande profetia.

• Ungdomar kan se det som en utmaning att bevisa för omvärlden (till exempel kamrater, familj och socialtjänst) att de inte har blivit avskräckta. Ett exempel är en amerikansk kille som förklarade att han hade känt sig tvingad att fortsätta begå brott för att visa för kamraterna att han inte hade blivit skrämd.

• Ungdomars förväntningar överensstämmer med bilden av fängelselivet eller de uppfattar att de har samma värderingar som de intagna. Det gör att de socialiserar sig med dem och med fängelselivet."


Utveckla och utöka psykiatrin och verksamheter och fritidssysslor istället för att hänga ut dessa unga killar i media!

 

 

 
 
Ingen bild

iko

2 oktober 2009 13:57

såg idag på oprah om projekt där fångar får träna hjälphundar till krigsveteraner. fångarna sa att det har ändrat deras inställning till känslor, ansvar, kärlek o stolthet. de kände att de gjorde något för samhället, ock fick samtidigt både känna o ta emot kärlek o respekt. ganska nice projekt tyckte jag.

 
http://annebertelsen.blogg.se

http://annebertelsen.blogg.se

2 oktober 2009 13:59

gillade inte det programmet.

http://annebertelsen.blogg.se

 
Ingen bild

En annan kusin

2 oktober 2009 16:50

Ja, du har så rätt!!! Jävla socialporr...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av J Von Apa - 15 februari 2011 18:03

TASK

Av J Von Apa - 4 november 2010 20:21

Ny mob. Messa ditt nr med namn. Gamla nr finns på andra telefonen. Orka föra över... Annars kan du lägga in ditt nr på FB så har jag det på mobben också! ...

Av J Von Apa - 20 oktober 2010 20:58

Kan folk sluta skriva om min blogg på facebook så att alla ser. Jag har faktiskt kollegor och familjemedlemmar som jag inte vill ska läsa den. Jag skyltar direkt inte med era bloggar! grr! Vill du ha den så fråga i ett diskret mail... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:24

Ni vet väl att Jag bloggar på annan adress numer. Om du har missat det så är det bara att fråga vilken... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:23


Idag börjar man fira upp de chilenska gruvarbetarna som sitter fast i en gruva 622 meter under marken. Enligt den chilenska tidningen El Mercurio bör man för varje räddad gruvarbetare räkna på knappt en timme; Först 20 minuter att hissa ner buren, ...

Ovido - Quiz & Flashcards