vonapa

Direktlänk till inlägg 17 november 2009

Den där förbannade skinkan!

Av J Von Apa - 17 november 2009 19:11

 


Julen är en tid då kråset skall smörjas med fläsk! Jag som inte äter fläsk men ändå vill ha julmat har lite problem med vissa av de traditionella rätterna. bollarna, korvarna och Jansson är ju inga problem då man lätt hittar vegetariska alternativ i våra vanliga mataffärer om man önskar sig sånt. Det är den där förbannade

skinkan som kan bli ett problem, men jag hittade ett fint recept på helt likfri julskinka!

"Torra Ingredienser:
• 4.5 dl. Rent glutenmjöl (vetegluten)
• 1.2 dl. Sojamjöl alt. Kikärtsmjöl
• 1.2 dl. Jästflingor (bjäst)
• 2 tsk. Lökpulver
• 1 tsk. Rostad Vitlök alt. en klyfta vitlök
• 3 tsk. Salt
• 0.5 tsk Vitpeppar
Blöta Ingredienser:
• 320 g. Fast tofu
• 3.5 dl. Vatten
• 0.5 msk. Sojasås
• 2.5 msk. Rödbetsaft
• 1 msk. Matolja
Buljong:
• 5 dl. Vatten
• 1 st. Tärning buljong
• 2 msk. Matolja

Tillagning:
Blanda alla blöta ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn sås. Såsens färg skall vara intensivt rosa. Mer rödbetspad kan tillsättas om det behövs. Häll ner de torra ingredienserna i en bakmaskin eller en hushållsmaskin med knådstänger. Tillsätt såsen och låt allt blandas till en mättad deg. Sätt på ugnen på 150-175 graders värme. Dela degen i två och placera ut vardera i en oljad ugnsform stor nog att låta degen växa i. Sjud upp buljongen medens degen vilar i ugnsformen. Häll sakta en tredjedel utav buljongen över degen när buljongen sjudit upp. Täck formen med folie och ställ in i ugnen. Låt den bakas i 30 minuter. Tillsätt ytterligare en tredjedel utav buljongen och låt baka i 30 minuter till. Vänd sedan försiktigt på degen och häll över det sista utav buljongen. Baka degen ytterligare i 30-40 minuter. Ta ut degen och låt den svalna under foliet. När degen är sval så går det bra att griljera och ungsgrilla skinkan. Ställ på julbordet eller skiva upp och ha på julvörten.
En griljering gör du enkelt genom att blanda senap med lite sojagrädde. Pensla detta på skinkan och sila över ströbröd. Grilla i ugnen 225 grader i ca. 10 minuter eller tills griljeringen börjat få färg."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av J Von Apa - 15 februari 2011 18:03

TASK

Av J Von Apa - 4 november 2010 20:21

Ny mob. Messa ditt nr med namn. Gamla nr finns på andra telefonen. Orka föra över... Annars kan du lägga in ditt nr på FB så har jag det på mobben också! ...

Av J Von Apa - 20 oktober 2010 20:58

Kan folk sluta skriva om min blogg på facebook så att alla ser. Jag har faktiskt kollegor och familjemedlemmar som jag inte vill ska läsa den. Jag skyltar direkt inte med era bloggar! grr! Vill du ha den så fråga i ett diskret mail... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:24

Ni vet väl att Jag bloggar på annan adress numer. Om du har missat det så är det bara att fråga vilken... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:23


Idag börjar man fira upp de chilenska gruvarbetarna som sitter fast i en gruva 622 meter under marken. Enligt den chilenska tidningen El Mercurio bör man för varje räddad gruvarbetare räkna på knappt en timme; Först 20 minuter att hissa ner buren, ...

Presentation

Besöksstatistik

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du ljugit i din blogg?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fläskbok


Ovido - Quiz & Flashcards