vonapa

Alla inlägg under januari 2009

Av J Von Apa - 14 januari 2009 16:15


Usch för all bloggstress. Folk kommer ju att gå in i väggen snart! Jag tycker att blogga är något självterapeftiskt och visst, det kan vara nice att få lite feedback kring tankar och händelser ur sitt liv, men stressen hos vissa verkar oerhörd! - skickar länkar, lägger upp i klotterplank, spotlights, startar egna klubbar om sina bloggar och en jävla massa spam!
Jag har visst länkat min bloggadress till folk men jag kräver inte att de ska vallfärda till min blogg och det är bara till folk jag känner som jag skickat den. Kul om mina nära och kära kollar in den precis som jag kollar in deras. Jag tänker INTE besöka nån okänd människas blogg som helt opersonligt ber mig besöka den.


Aktuellt: Nu sitter Israel i klistret ännu mer. Usama har förklarat krig och då kan det som bekant bli dunder och brak. Israel; ut ur Gaza!


Dessutom får fläsket brinna en annan dag...

Av J Von Apa - 14 januari 2009 04:36

Jag vaknade 4 på morgonen idag. Jag brukar alltid sova oroligt när jag ska öppna på jobbet. Min största skräck är att försova mig de dagar man ska öppna. Jag har iaf sovit rätt länge eftersom jag slocknade vid 21 igår.

Jag lyssnar nu på kapitel 5 av "tea-bag".


Drömde att jag deltog i ett tjockispass på Friskis & svettis. Steg upp och letade rätt på mina gympaskor som jag har använt en gång, mina mjukisbyxor och min vattenflaska och lås till skåp. Nu är det aslänge sen jag tränade. Jag har ett kort på Nautilus och ett på Friskis & svettis som jag betalar på autogiro. Pengar som dras från kontot fast jag inte går (smart). Nu får jag fan ta mig i kragen och sluta vara så förbannat lat! Jag tänkte ta ett pass på Friskis efter jobbet idag! Jag har ju en mp3 med musik! Det brukar vara lättare att träna med hörlurar med bra musik i öronen. Jag bara måste komma igång innan sommaren som jag lovar mig själv varje år. Ett tag gick jag ganska regelbundet men av nån jävla anledning så ebbade det ut. Fläsket ska brinna!

Av J Von Apa - 13 januari 2009 18:11

På jobbet har vi pratat om att åka på nån kryssning framåt våren. Det kan nog bli nice. En jävla Cinderella med asmycket mat, sprit och taxfree i goda vänners lag. Förhoppningsvis slipper man surtanterna som ser ner på alla som inte har jobbat på skolan i mer än fem år också. Det är lite uppdelat i personalstyrkan. Unga och glada förmågor och sura tanter.


Dagen var annars kantad av nyanlända och skrikande barn. En flicka skriker i princip oavbrutet. Man blir lätt matt...

Det var dessutom en del dramatik på skolan också. En flicka (inte på vår avdelning) fick en ordentlig feberkramp så att ambulans kom. Det var tydligen en del virr och även tårar inblandat i personalstyrkan på hennes avdelning, men flickan mår nu bra. Hur kan man skicka sitt barn till skolan med hög feber? Att ha barn och karriär är något som många eftersträvar, men man borde verkligen fundera på om man har den tid som krävs för att skaffa barn. Är det meningen att vi som pedagoger ska uppfostra barnen och lära dom allt? (ja det låter kanske dramatiskt överdrivet) men vissa är ju alltid på förskolan. De kommer när vi öppnar och går när vi stänger. De kan komma jätteförkylda, med feber eller magsjuka. Andra skickar sina barn till förskolan fast de är hemma lediga från sina jobb. Sånt kan inte jag riktigt begripa. Så är det inte bara på mitt jobb, utan på många fler ställen. Att barnet verkar vara mer till last än lycka för föräldrarna (kan tyckas). Att ha barn kan i vissa ögon ses som en del i det "perfekta" livet. Två barn (gärna pojke och flicka), villa, hund, bil (gärna två styck) och heltidsjobb. Jag vill gärna ha barn själv, men när man känner att man inte ens har tid för katt så är det ingen idé att tänka tanken (ännu)



Usch nu lät jag som en surtant igen.

Av J Von Apa - 13 januari 2009 07:32

Jag vill snooza i ett par timmar! Fy fan vad segt!!!


Grattis Joleen till dottern Aleena. Folk ploppar verkligen ut bebisar hela tiden i min omgivning! 

Av J Von Apa - 12 januari 2009 16:12

Nu hemma efter en dag på jobbet. Nu är det slut med rast och ro. Det mesta är åter som vanligt igen. Jag märkte att jag hade lagt till ny musik på min mp3 när jag var på efterfest i lördags. Fan vad mkt skit det var. Massor av gaydisco och en massa Billie Holiday som iof är rätt juste. Jag hade lagt in en ljudbok också. Tea-bag av Mankell som jag lyssnar på nu. Den verkar juste och man slipper läsa boken själv, bara lyssna. Jag har lite problem med att läsa längre texter. Inte för att jag tycker att det är tråkigt eller lider av dyslexi. Jag har alltid trott att jag behövet glasögon, men efter en konsultation med en optiker så blev jag skickad till en ortoptist på Uppsala akademiska sjukhus och uppenbarligen skelar jag! haha. Jag har sett det på fotografier. Det syns när jag är trött/full. Jag har fått en ny tid till ortoptisten för att se om jag ska få glas med prisma, opereras eller bara låta det vara. Operation tycker jag verkar lite läskigt. Att de ska skära i mitt öga med skalpell verkar inte så halal...


En annan sak som inte är så himla halal är att vänta in att ens span ska acceptera vänskapsförfrågan på Facebook. Jag vill titta på foton!!! 



Av J Von Apa - 11 januari 2009 14:46

Hemkommen precis från övernattning på efterfest. Gårdagen var halal! Hamnade hos Lotta, min nya kompis. Jag hade först tagit några bärs hos Adde, min granne. Vi tog bussen och Dena och nån kille från Brazilien var där. Vi blev influerade utav Brazilienaren och lyssnade på sköna youtubeklipp med sambatoner. En och annan låt med Macarena dånade i högtalarna också. Vi drog till Palermo efter ett tag. Det är stans skabbigaste ölhak/pizzeria. Jag träffade min barndomsvän Åsa och hennes snubbe där. Sen var det en kille som jag brukade leka med som barn där också. Självklart skulle jag med honom på efterfest hos min granne. De känner tydligen varandra. De hade dragit i förväg (?) så jag kutade efter och väl på stan ser jag att Adde hålls fast utav två poliser... WTF! Han hade lackat på nån dryg snubbe och flygit på honom så de båda fick tillbringa natten i en härlig fyllecell. Där rök mina planer på rolig efterfest i mitt hus! Bara ner och sova i sin egen säng när jag tröttnat på festandet så jag drog tbx till ölhaket. Kvällen var annars mkt trevlig fast en mindre trevlig söndag i bakfyllans tecken!


Nu ska jag snart sova. Mina ögon känns torra och de är helt rödsprängda! Jag hoppas att det ordnar sig tills imorgon! Jag jobbar 8.30-14 sen har jag planering till 15.30 Jag kanske drar nog ner på stan och lånar böcker på bibblan...

Av J Von Apa - 10 januari 2009 13:40

Inte ok...

Av J Von Apa - 9 januari 2009 20:20

Elisabet Höglund i let's dance kan ju inte bli annat än en succé! Hennes frisyr i en vild cha-cha! Vilken dröm!!!

Ovido - Quiz & Flashcards