vonapa

Alla inlägg under september 2009

Zzz

Av J Von Apa - 24 september 2009 05:57






BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Av J Von Apa - 23 september 2009 19:58

Ordet neger härstammar från de latinska språket och betyder svart. Detta öknamn fick de afrikaner som förslavades utav européerna som behövde gratis arbetskraft. Fram till avskaffandet av slaveriet under 1800-talets mitt  kunde dessa människor köpas och säljas över hela vår jord. Trots avskaffandet fortsatte slavliknande förhållanden som barnarbete och trafficking. Över 11 miljoner människor från Afrika fördes till nord & Sydamerika


Ordet "neger" har alltså en negativ klang vilket de flesta tycker bland annat pga slaveriet. Att kalla någon svart är ju detsamma som att kalla någon för neger fast det är på svenska. 


"Vi tycker inte att man kan ha "ett kvarter som människor känner sig kränkta av" säger Håkan Holm (S)  ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Karlstad".


Men det finns människor som tycker att namnet är helt ok!  exempelvis KD:s gruppledare i Karlstad, Peter Kullgren.


 "Namnet borde ha fått vara kvar, säger han till TT".

- Det är ett gammalt namn, och om vi fortsätter med att ta bort namn som vissa känner sig kränkta av så kommer vi i framtiden att ha en ofantligt fattig kulturhistoria.


Jag undrar om det skulle vara ok att kalla ett kvarter för  bögen, svennen, horan eller nazisten? Det finns ju mycket kulturhistoria inom detta också...

Av J Von Apa - 23 september 2009 17:04

-Jag och "I" har gjort slut

-Oj då. Vem av er var det som gjorde slut då?

-Det var ett gemensamt beslut.


(Så säger alla som blir dumpade...)

Av J Von Apa - 23 september 2009 12:58

Alla vet vem han är. Över tvåhundratusen personer har skrivit på listor för att få honom frisläppt från det eritrianska fängelset. Att de ska vara så jäkla tjockskalliga och envisa! Släpp karln fri!

Av J Von Apa - 23 september 2009 12:44

En programledare för naturprogrammet "Autumnwatch" på engelska BBC tycker att jättepandorna som är utrotningshotade borde dö ut. "Allt de kan är att vara söta" Dessutom tycker han att dessa djur  är veklingar och får skylla sig själva. Det är inte så att skövlingen av skogen i deras naturliga miljö har bidragit till att de nästan har utrotats? Det är väll där problemet ligger?! Skit i att skövla skogen i deras miljö och låt djurarten leva vidare!

 

  



Av J Von Apa - 23 september 2009 05:53

Jag ångrar mig! Det är fan rätt deprimerande att kliva upp 05.40 och se att det är kolsvart ute. Det var faktiskt lite lättare att kliva upp när solen sken och fåglarna kvittrade där ute! Vi får hoppas på ett fint höstväder idag då vi har utedag med kidsen.

Be safe out there!

Av J Von Apa - 22 september 2009 18:24


Jag blir fan förvånad över folks okunskaper i köket! Jag läste igår om en kille som frågade hur man kokar potatis! Skrattretande tycker många, en bra fråga tycker andra...



Tillagning 

Oskalad potatis: Borsta potatisen väl. Lägg den i en kastrull och häll på varmt eller kallt vatten så att det når upp till de översta potatisarna. Salt behövs inte, det tränger inte igenom skalet.

Råskalad potatis: Skölj potatisen och skala den med potatisskalare. Häll på vatten och tillsätt salt.

 

 

Färsk potatis: Borsta eller skrapa potatisen. Lägg den i kokande saltat vatten, gärna med några dillkvistar eller -stjälkar.

Koka alltid upp potatisen så snabbt som möjligt. Minska sedan värmen och koka den mjuk under lock. Känn efter med en provnål. Häll av kokvattnet. Låt potatisen ånga av utan lock någon minut, gärna över värmen.

Servera potatisen nykokt. Vid varmhållning förstörs C- vitaminet.

 

 

Pressad potatis: Koka potatisen råskalad och häll av vattnet. Pressa den genom purépress direkt i en värmd serveringsskål.

Servera potatisen omedelbart.

 

 

Koktider: vinterpotatis 20-25 min färsk potatis 10-20 min

Mjöliga potatissorter passar bra att ångkoka. Att koka i ånga är en skonsam tillagningsmetod. Vid ångkokning använder man en kastrull med kokande vatten och en ånginsats. Den kan antingen ha perforerad botten och placeras ovanpå kastrullen eller vara helt perforerad och hoppfällbar och sättas inuti kastrullen. Överst läggs ett tättslutande lock. Potatisen läggs i ånginsatsen.

Eftersom inga smakämnen lakas ut i kokvattnet behöver inte salt tillsättas. Koktiden kan bli något längre än vid kokning i vatten.


Presentation

Besöksstatistik

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du ljugit i din blogg?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fläskbok


Ovido - Quiz & Flashcards