vonapa

Direktlänk till inlägg 2 december 2009

EST och AND

Av J Von Apa - 2 december 2009 16:35

Homosexuella män reagerar som kvinnor - inte som heterosexuella män - när de känner lukten av vissa doftämnen. Det visar svenska forskare i en ny, banbrytande hjärnstudie.


"Det ena ämnet förkortas AND och finns i urin och svett hos män. Det andra förkortas EST och har - åtminstone enligt en studie - påträffats i urinen hos gravida kvinnor. Tidigare studier har visat att kvinnor som får lukta på AND får sin sinnesstämning positivt påverkad. Den här gången testade forskarna på Karolinska tolv heterosexuella män, tolv heterosexuella kvinnor och tolv män som klassade sig själva som klart homosexuella.

Alla 36 försökspersonerna var fullt friska.


Forskarna lät försökspersonerna lukta på ämnena EST och AND och på vanliga doftämnen, som lavendelolja och cederolja. Samtidigt fotograferades personernas hjärnor med två slags apparater, dels så kallade PET-kameror, dels magnetresonanskameror. Bägge apparaterna mäter blodflödet i hjärnan, och därmed aktiviteten i hjärnans olika delar.

Stockholmsforskarnas tidigare studie visade att EST och AND ger olika mönster hos män och kvinnor i en liten del av hjärnan som kallas för hypotalamus. Den här delen har i djurstudier visat sig viktig för sexuellt beteende. Den aktiveras där­emot inte när man luktar på vanliga doftämnen, som till exempel lavendelolja.


När kvinnor luktar på det manliga könshormonet AND aktiveras luktcentrum och en del av hypotalamus. Motsvarande händer när heterosexuella män luktar på det kvinnliga könshormonet EST. När heterosexuella kvinnor och män luktar på hormonet från sitt eget kön, visar de bara utslag i vanliga luktcentrum och nästan inte alls inte i hypotalamus. Frågan var nu hur de homosexuella männen skulle reagera. I enlighet med sitt kön eller i enlighet med sin sexuella orientering?
Det visade sig att det är den sexuella läggningen som styr hur människor reagerar på AND och EST. Personer som tänder på män - antingen det handlar om heterosexuella kvinnor eller om homosexuella män - visar aktivitet i hypotalamus när de luktar på AND."


Jaha, så man ska ta en droppe karlpiss bakom öronen för att locka till sig heta hunks? Annars kan man ju alltid köpa en feromonparfym som säljs på nätet eller i din lokala sex-shop! Vissa säger att det fungerar jättebra och andra påstår att det inte fungerar alls. Jag har ingen åsikt om den saken förutom att det kan ha en placeboeffekt som får dig mer outgoing och flirtig, eller så är det så att dessa primitiva dofter får karlarna på fall!

 


 
 
Ingen bild

Jonas

2 december 2009 22:04

Bögar verkar bara tänka på en sak: Knulla varann i mun & röv. Kärlek: Long gone?

 
Ingen bild

J

2 december 2009 22:36

Japp *fnizzaj kåth*

 
Mamma

Mamma

3 december 2009 19:00

Hmmm Jag undrar lite engående Jonas inlägg Om det gäller bara bögar varför är det precis samma saker männen vill göra med kvinnor? Betyder det att alla män då är typ smygbögar??

http://fia1001.bloggagratis.se

 
J

J

3 december 2009 19:07

Japp så är det. Jag vet inte en "heterosexuell" karl som skulle neka att ha sex med en annan kille iklädd pumps och peruk!

http://vonapa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av J Von Apa - 15 februari 2011 18:03

TASK

Av J Von Apa - 4 november 2010 20:21

Ny mob. Messa ditt nr med namn. Gamla nr finns på andra telefonen. Orka föra över... Annars kan du lägga in ditt nr på FB så har jag det på mobben också! ...

Av J Von Apa - 20 oktober 2010 20:58

Kan folk sluta skriva om min blogg på facebook så att alla ser. Jag har faktiskt kollegor och familjemedlemmar som jag inte vill ska läsa den. Jag skyltar direkt inte med era bloggar! grr! Vill du ha den så fråga i ett diskret mail... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:24

Ni vet väl att Jag bloggar på annan adress numer. Om du har missat det så är det bara att fråga vilken... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:23


Idag börjar man fira upp de chilenska gruvarbetarna som sitter fast i en gruva 622 meter under marken. Enligt den chilenska tidningen El Mercurio bör man för varje räddad gruvarbetare räkna på knappt en timme; Först 20 minuter att hissa ner buren, ...

Presentation

Besöksstatistik

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du ljugit i din blogg?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fläskbok


Ovido - Quiz & Flashcards